Fermecatorul
noni | |
| |
Despre noni
Morinda citrifolia (noni) este un fruct originar din Polinesia, Tahiti
si insulele Hawaii. Numit si regele fructelor, contine 18
aminoacizi, numeroase vitamine si minerale (ex. sodiu, potasiu,
fier, mangan, respectiv magneziu) care completeaza necesarul
în vitamine si minerale al organismului.
În afara acestora, contine si substante biologic-active
deosebite care accelereaza schimburile de nutrienti
între celule, având astfel o actiune regenerativa. Una
din aceste substante active este damnacantalul, care are rol
în diferentierea celulara si tisulara, prevenind
astfel degenerarea celulelor. Deoarece intervine în formarea
celulelor T si B, precum si a macrofagelor si celulelor
limfocitare, contribuie la functionarea normala a sistemului
imunitar, organismul fiind capabil în orice moment sa faca
fata îmbolnavirilor. Xeronina si proxeronina
existente în noni accelereaza formarea endorfinei care induce
o stare de buna dispozitie. De asemenea, scad pragul de
perceptie a senzatiei de durere, cauzata de artrite si
artroze. Nu induc dependenta. Xeronina declanseaza si mecanismele
antiinflamatorii din organism, are actiune antialergica si
creste capacitatea de rezistenta a organismului fata de
bacterii si virusuri. Scopoletina intervine în activitatea
hipofizei, creste nivelul de serotinina si melatonina al
organismului, participând la mentinerea echilibrului psihic,
dar având si efect adaptogen. Substantele care se
gasesc în noni au o actiune sinergica asupra organismului, mentinând
starea de sanatate si inducând buna dispozitie.
| |
| |
|